به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل نفت و گاز پارس از وارد مدار شدن فازهای 12، 15-16 و 17-18 میدان مشترک پارس جنوبی در نیمه دوم سال 91 آینده خبر داد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در جمع خبرنگاران تصریح کرد: بر اساس تصمیم های گرفته شده و تعهد پیمانکاران در بخش خشکی، پالایشگاه فازهای 12، 15-16 و 17-18 میدان مشترک پارس جنوبی در سال آینده به تولید خواهد رسید و در بخش دریایی نیز با بهره برداری از یک سکو در هر فاز تولید گاز از این میدان ها آغاز خواهد شد.
موسی سوری در تشریح آخرین وضعیت پیشرفت این سه فاز میدان مشترک گفت: پیشرفت فازهای 12 و 15-16 از موقعیت خوبی برخوردار است و فاز 15 -16 قطعا در نیمه سال آینده به تولید خواهد رسید و تجهیزات بخش دریایی این فازها از سوی شرکت ایزوایکو و صف در منطقه بندرعباس ساخته می شود.
وی با بیان این که مجموع چاه های فاز 12 حفاری شده است، افزود: امیدواریم حمل، بارگیری، نصب و راه اندازی عرشه این فاز نیز هر چه سریعتر تا پیش از مهر سال آینده انجام شود و بر اساس تعهد پیمانکار باید در آخر مهر سال 91 با در سرویس آمدن پالایشگاه و یک سکو این فاز به تولید برسد، ضمن آنکه بخش دریایی این فاز از سوی شرکت تاسیسات دریایی در یارد خرمشهر در حال ساخت است.
دریافت مجوز 100 میلیون دلاری اجاره شناور FPSOو تامین دکل لایه نفتی پارس جنوبی از سوی وزیر نفت
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در باره آخرین روند توسعه لایه نفتی پارس جنوبی گفت: این لایه به سه ناحیه A (A1.A2),B ,C در نواحی مشترک و غیرمشترک تقسیم می شود، ضمن آنکه در سال 2005 بخش غیر مشترک این لایه (A2) به شرکت پتروایران واگذار شد و در گذشته جکت این ناحیه نصب و هم اکنون بخش هایی از 14 کیلومتر (از 21 کیلومتر) حفاری چاه ها آن انجام شده است.
وی افزود: بر اساس برنامه 6 ماهه پس از تامین دکل، چاه های این ناحیه غیرمشترک آماده تولید خواهند شد.
سوری در باره آخرین وضعیت توسعه بخش مشترک لایه نفتی پارس جنوبی گفت: این بخش شامل نواحی A1، B ,C است که قرارداد چاه های توصیفی – تولیدی آنها به ارزش 182 میلیون دلار با شرکت گلوبال پتروتک بسته شده و بر اساس برنامه در مدت 470 روز باید عملیات آن انجام شود.
وی با بیان این که از ناحیه A1 تولید انجام خواهد شد، تصریح کرد: برای تامین کشتی FPSO (شناور ذخیره سازی و پالایشگاهی) راه حل خرید و اجاره کشتی دنبال شد و با توجه به طولانی بودن دوره ساخت این کشتی (در مدت سه سال)، مجوز اجاره آن را دریافت کردیم و تا کنون اجاره دو شناور مورد مذاکره مقدماتی قرار گرفت و در مدت دو تا سه هفته آینده پس از بازدید از این شناورها در مورد قیمت اجاره آنها به توافق خواهیم رسید.
سوری با بیان این که کوتاه ترین راه برای آغار تولید از لایه نفتی پارس جنوبی، اجاره شناور ذخیره سازی و پالایشگاهی است، گفت: اجاره شناور دو تا سه ماه زمان نیاز دارد اما پیش از آن تکمیل و حفاری چاه ها باید در مدت 6 ماه انجام شود، ضمن آنکه با اجاره این شناور سال آینده تولید از لایه نفتی پارس جنوبی آغاز و پس از حفاری و اتصال شناور به سکو، نفت دریافتی بوسیله این کشتی دریافت و ذخیره سازی می شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با تاکید بر این که مشکلی در تامین منابع مالی برای بهره برداری از لایه نفتی پارس جنوبی وجود ندارد، افزود: پروژه بهره برداری از این لایه به صورت بیع متقابل بسته شده و منابع آن از سوی شرکت نیکو و پتروایران تامین خواهد شد، همچنین قیمت شناور FPSO، سیصد و بیست میلیون دلار برآورد شده که از منابع داخلی نفت تامین می شود و برای اجاره آن و تامین دکل نیز مجوز دریافت 100 میلیون دلار اعتبار از وزیر نفت گرفته شده است.
وی یادآور شد: علاوه بر اجاره شناور، برای انتقال نفت این لایه به سکوی بلال نیز در حال گرفتن مشاور برای مطالعه کارشناسی هستیم و در صورت نیاز، خط لوله 70 کیلومتری از لایه نفتی پارس جنوبی به این سکو کشیده خواهد شد.
سوری با بیان این که شرکت نیکو نیز پول و اعتبار موردنیاز برای توسعه لایه نفتی را پرداخت می کند، در باره آخرین وضعیت تهیه ام.دی.پی (نقشه جامع توسعه) لایه نفتی پارس جنوبی گفت: شرکت پتروایران که متقاضی تغییر ام.دی.پی این لایه بود، قرار شد پس از به تولید رسیدن این لایه نفتی، بر اساس اطلاعات جدیدی که از چاه ها بدست می آید، ظرفیت واقعی تولید چاه ها محاسبه و بر اساس نتایج بدست آمده برای تغییر ام.دی.پی تصمیم گیری شود.
وی یادآور شد: هدف گذاری اولیه برای تولید 35 هزار بشکه نفت از لایه نفتی پارس جنوبی تغییر نکرده و در در صورت بدست آمدن اطلاعات جدید پس از انجام حفاری تصمیم گیری لازم انجام خواهد شد.
تولید روزانه 800 میلیون مترمکعب گاز در پارس جنوبی با سرمایه گذاری سالانه 20 میلیارد دلار
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از اجرای 68 میلیارد دلار پروژه در بخش نفت و گاز پارس جنوبی خبر داد و گفت: در مجموع به حدود 40 میلیارد دلار اعتبار برای به تولید رساندن فازهای پارس جنوبی نیاز داریم و در صورتی در مدت دو سال، سالانه 20 میلیارد دلار برای بهره برداری از این فازها اختصاص یابد، به تولید روزانه 800 میلیون متر مکعب گاز در پارس جنوبی خواهیم رسید.
سوری ارزش اقتصادی گاز تولیدی از پارس جنوبی را معادل 110 میلیارد دلار اعلام و تصریح کرد: هم اکنون معادل 30 میلیارد دلار در فازهای پارس جنوبی گاز تولید می شود و تنها با جذب حدود 40 میلیارد دلار اعتبار به سود 110 میلیارد دلاری در این میدان خواهیم رسید.
به گفته وی، بودجه مصوب برای توسعه پارس جنوبی در سال جاری 21 میلیارد دلار و برای سال آینده نیز 21 میلیارد دلار دیگر درنظرگرفته شده است.
قطر کمتر از دو برابر ایران از میدان مشترک پارس جنوبی برداشت می کند
سوری در باره برخی اظهار نظرها مبنی بر "برداشت 100 برابری قطر از میدان مشترک پارس جنوبی در مقایسه با ایران" گفت: ایران هم اکنون به صورت میانگین روزانه 280 تا 293 میلیون متر مکعب گاز از این میدان مشترک برداشت می کند و در صورتی که بخواهیم برداشت 100 برابری قطر از این میدان را محاسبه کنیم به سه تا چهار برابر کل تولید گاز در جهان خواهیم رسید که غیرممکن است.
وی با تاکید بر این که قطر کمتر از دو برابر ایران از این میدان مشترک گاز برداشت می کند، افزود: روزانه 293 میلیون متر مکعب گاز از این میدان مشترک از سوی ایران برداشت می شود که روزانه حدود 30 میلیون متر مکعب آن بوسیله خط لوله 500 کیلومتری با هدف افزایش ضریب بازیافت برای تزریق به چاه های خوزستان ارسال می شود.
ادامه مذاکره ها با طرف چینی برای فاز 11 پارس جنوبی و توسعه میدان آزادگان
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در باره آخرین وضعیت توسعه فاز 11 پارس جنوبی که با مشارکت چینی ها در حال اجراست، گفت: مذاکره های مختلفی در سفر اخیر وزیر نفت به چین برای زمان بندی و اجرای به موقع این پروژه انجام شد و این مذاکره ها نیز هم اکنون در ایران در حال انجام است.
سوری تصریح کرد: بر اساس برنامه زمان بندی اولیه این پروژه در مدت 60 ماه باید انجام شود و قرارداد آن سه سال پیش با طرف چینی به امضا رسید و ما خواستار اجرای آن در زمان تعیین شده هستیم.
وی با بیان این که مذاکره ها با طرف چینی ادامه دارد، اظهار داشت: هم اکنون گروه هایی از دو طرف در حال مذاکره در باره توسعه فاز 11 پارس جنوبی و میدان آزادگان هستند که بر اساس برنامه زمان بندی نتیجه این مذاکره ها تا یک ماه آینده مشخص شده است.
به گفته سوری، فاز 11 پارس جنوبی به عنوان یک فاز مرزی ظرفیت تولید 56 میلیون متر مکعب را دارد و ارزش قرارداد توسعه این فاز پنج میلیارد دلار است.
افزایش تزریق گاز به چاه های خوزستان
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در باره روند تزریق گاز فازهای 6، 7و 8 پارس جنوبی به چاه های نفتی خوزستان گفت: در زمستان با توجه به افزایش مصرف گاز، تزریق به چاه های نفتی به روزانه 10 تا 20 میلیون متر مکعب کاهش می یابد ولی هم اکنون روزانه به صورت میانگین 30 میلیون متر مکعب گاز به این چاه ها ارسال و تزریق می شود.
وی اظهار امیدواری کرد که با کاهش مصرف گاز در تابستان، تا پایان سال آینده با اجرای پروژه "راه حل دائمی" در فاز 8 پارس جنوبی، روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز به چاه های خوزستان برای تزریق ارسال شود.
سوری از تولید روزانه 56 تا 59 میلیون متر مکعب گاز از فازهای 9 و 10 پارس جنوبی خبر داد و افزود: همه چاه های این دو فاز به جز یک چاه در مدار تولید قرار دارد و این چاه باقی مانده نیز تا چند روز آینده به بهره برداری خواهد رسید و درواقع توسعه این دو فاز به پایان رسیده است.
جلوگیری از سوزاندن گاز سه فاز پارس جنوبی در مشعل
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در باره انجام آخرین تغییرات انجام شده با عنوان "راه حل دائمی" در فازهای 6،7 و 8 پارس جنوبی گفت: این پروژه در فازهای 6 و 7 انجام شده و با انجام پروژه "اصلاح فرآیند" در فاز 8 تا سه ماه آینده، علاوه بر جلوگیری از آلودگی محیط زیست، گاز این فازها به عنوان یک ارزش اقتصادی به جای سوزانده شدن در مشعل به شبکه سراسری منتقل خواهد شد.
به گفته سوری، مجموع گازهایی که از این فازها به مشعل ارسال می شود روزانه حدود 2.5 میلیون متر مکعب است که با اجرای پروژه "راه حل دائمی" این میزان به شدت کاهش یافته شد.
وی گفت: همچنین پروژه دیگری که اصلاح فرآیند است با عنوان "آف گس کمپرسور" در این سه فاز باید انجام شود که با انجام این پروژه و پروژه "راه حل دائمی" در مجموع از سوزاندن 5.2 میلیون متر مکعب گاز در مشعل ها جلوگیری می شود.
به گفته وی، پروژههای شیرین سازی گاز پارس جنوبی در اولویت دوم قرار گرفته و در صورتی که هزینه اجرای آن مانع توسعه فازها در حال اجرا شود، متوقف میشود و پس از آن انجام میشود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در باره روند تامین تجهیزات در این شرکت گفت: بر اساس آمار ارائه شده از سوی واحد پژوهش و فناوری در سال گذشته بین 60 تا 65 درصد از تجهیزات مورد نیاز کشوراز داخل تامین شد و هم اکنون نیز 43 بسته از کالاهای مورد نیاز که پیشتر از خارج از کشور تامین می شد، از داخل تامین می شود و از واردات آنها بی نیاز شده ایم.
ضرورت افزایش سود اوراق مشارکت پارس جنوبی به 30 تا 35 درصد
سوری با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر مسئولان به تامین منابع مورد نیاز برای توسعه فازهای باقی مانده پارس جنوبی گفت: در صورت استفاده و بهره مندی از همه منابع اقتصادی و جذاب کردن سود اوراق ارزی و ریالی، در کمتر از دو تا سه روز حدود 70 میلیارد دلار سرمایه برای توسعه فازهای پارس جنوبی جذب خواهد شد.
وی گفت: در صورت افزایش سود اوراق مشارکت پارس جنوبی بین 30 تا 35 درصد بخش عظیمی از سرمایه های پنهان در پارس جنوبی هزینه خواهد شد.
سوری اظهار داشت: رقیب ما در برداشت بیشتر از میدان مشترک گازی پارس جنوبی از هر گونه حربه و سلاحی در این جنگ اقتصادی استفاده می کند و برای دریافت اطلاعات استراتژیک از نیازمندی و توانایی ایران در این میدان مشترک در تلاش هستند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس تاکید کرد: اگر تنها 10 درصد توجه و افکار عمومی و مسوولان متوجه پارس جنوبی میشد، این پروژه بر اساس برنامه به اهداف خود دست خواهد یافت.